Recuperari date de pe Hard Disk-uri:
*  Indiferent de interfata: (IDE, EIDE), SerialATA (SATA);
*  Simple sau RAID (0, 5, 6, 10);
*  Orice model sau brand (Seagate, Western Digital, Maxtor, Hitachi, Toshiba, HP, IBM, etc.);
*  Unitati interne (servere, desktop, laptop) sau externe de 3.5″, 2.5″, 1.8″;
*  Indiferent de tipul sau cauza defectului;

Tipuri defecte:

  *  Logice – unele dintre cele mai usoare dar si cele mai dese probleme ce pot sa apara. In acest caz, din punct de vedere fizic, hard-disk-ul nu are nici o problema, numai informatia stocata pe acesta este alterata. Defectiunile logice pot varia de la simple intrari gresite in tabela de alocare pana la coruperea fisierelor de sistem.
  *  Electrice – defectele partilor electronice apar foarte des in urma socurilor electrice sau scurtcircuitelor, in urma carora HDD-ul nu mai este recunoscut in BIOS. Aceste defectiuni pot sa apara la orice tip de hard-disk, indiferent de capacitate sau dimensiune.
In aceste cazuri uneori recuperarea de date este posibila in procent de 100%, datele de pe hard-disk ramanand la fel;
  *  Mecanice – sunt unele dintre cele mai grave defectiuni. Acestea pot duce la pierderea partiala sau definitiva a datelor stocate pe hard-disk.
Cele mai intalnite defectiuni sunt cele ale capetelor de scriere/citire. Aceste erori apar atunci cand capetele de scriere/citire ale hard-disk-ului vin in contact cu platanele HDD-ului.
Defectiunile mecanice pot fi detectate dupa “cloncanitul” hard-diskului, un zgomot metalic ce se aude regulat. Este recomandat, atunci cand auziti astfel de zgomote sa opriti imediat calculatorul;

Cauze:
*  Caderi de tensiune sau supratensiune;
*  Suprascriere si/sau stergere;
*  Dezastre (incendii, inundatii, etc.);
*  Virusi;
*  Socuri mecanice.

Simptome:
*  Sunete sau vibratii ciudate;
*  Erori ale sistemului de operare;
*  Timp ridicat citire sau scriere pe/de pe unitate;

Atentie recuperari date: Orice incercare esuata de extragere a datelor de pe mediile de stocare defecte scade sansele ca acestea sa mai poata fi ulterior recuperate.

Servicii de stergere securizata a datelor – data wipe
Standardele din companiile enterprise obliga departamentele IT la stergerea datelor conform unor standarde si reglementari stricte.

 

Stergerea datelor se face conform urmatoarelor standarde:
  *  DoD 5220.22-M
Acesta este unul din cele mai folosite standarde. Stergerea datelor este realizata in concordanta cu manualul de operare al NISP ( National Industrial Security Program – progrmul national de securitate industriala al SUA). Se pot folosi atat algoritmul bazat pe 3 treceri cat si cel bazat pe 7 treceri succesive
  *  NIST 800-88
Acesta este un alt algoritm conceput pentru o stergere securizata a datelor. Stergerea datelor este realizata in conformitate cu procedurile de stergere a datelor elaborate de NIST (Institutul National de Standarde si Tehnologii al SUA)
  *  Stergerea securizata a datelor
Comanda de Stegere Securizata a datelor este definita in standardul ATA/ATAPI si utilizeaza subsistemele interne ale hard disk-ului pentru realizarea stergerii de date.
  *  Suprascrierea cu un model
Este posibil ca intreaga capacitate a mediului de stocare sa fie suprascrisa cu un model repetitiv de caractere. Poate fi vorba de o suprascriere cu caracterul 0, sau se poate folosi un sir de caractere cu o lungime oricat de mare. De asemenea este posibil ca fiecare sector al hard disk-ului sa fie suprascris cu adresa sa LBA

 

Ai un produs care s-a defectat?

In 3 pasi simpli ne poti trimite produsul. Pentru a beneficia de serviciul de preluare si returnare a aparatului trebuie sa completezi formularul de service.

 

Lista de preturi

Alege serviciile ESC de recuperare date atunci cand datele de pe un mediu de stocare nu mai pot fi accesate. Apeleaza la experienta inginerilor nostri si la tehnologiile de ultima generatie ce fac posibile recuperari de succes.

 

Recuperare date Interventie Tarife orientative
Tip componenta de stocare / echipament Tipuri de defecte Pret minim *
Tarif fara TVA
Pret maxim *
Tarif fara TVA
Hard Disc ATA, SATA Defect logic 350.0 lei 800.0 lei
Defect firmware 350.0 lei 1,200.0 lei
Defect electric 350.0 lei 1,500.0 lei
Defect mecanic 350.0 lei 1,500.0 lei
HDD server SAS, SCSI Orice tip de defect 700.0 lei 1,500.0 lei
HDD SSD Defect logic 700.0 lei 3,000.0 lei
RAID 0, 5 ,6 ,10 Matrici raid nefunctionale 500.0 lei 2,500.0 lei
Memory Stick USB Defect logic 150.0 lei 800.0 lei
Card de memorie Defect fizic 250.0 lei 1,000.0 lei
Tableta Defect logic in curand in curand
Urgentare recuperare in max. 48 h 200.0 lei

 

Tarifele pentru Recuperare date Likeit – Interventie

–  Tarifele sunt pe tipul componentei de stocare date.
–  Tarifele sunt orientative. Tarifele difera in functie de gravitatea defectului si pot depasi in anumite cazuri intervalele mentionate mai sus.
–  In cazul in care recuperarea de date presupune piese de schimb, costul total de recuperare va creste cu valoarea piesei de schimb si a manoperii de remediere.
–  Tarifele sunt valabile daca mediul de stocare nu a fost desfacut sau manipulat incorect. Altfel, Organizatorul poate percepe tarife suplimentare, in functie de starea componentei de stocare sau gravitatea defectului.

Produsele cumparate sunt insotite de instructiuni de instalare, exploatare, utilizare si intretinere.

Garantie expirata, defecte din vina utilizatorului sau upgrade-uri neacoperite de conditiile de garantie

Vanzari componente hardware pentru diferite dispozitive precum laptop, desktop, imprimante si alte dispozitive.

Solutii IT pentru training-uri sau alte evenimente, solutii standard sau personalizare bazata pe experienta specialistilor nostri.

Servicii Profesionale de Recuperare Date de pe orice mediu de stocare defect, orice marca de Hard Disk si orice interfata.

Abonamente Service

Grija calculatoarelor si a altor dispozitive este a noastra. Prioritate la interventie, deplasare gratuita, control permanent.